DESPRE

Terapia cu Oxigen Hiperbaric sau HBOTTerapia cu oxigen hiperbaric sau HBOT este metoda de tratament care constă în plasarea pacientului într-o cameră sub presiune conținând oxigen pur sau aer îmbogățit cu oxigen la un nivel mai mare decât presiunea atmosferică.


  • Implică respirația intermitentă a oxigenului pur la o presiune mai mare decât cea ambiantă.
  • Gândiți-vă la oxigen ca medicament și la camera hiperbară ca dispozitiv de dozare.
  • Ridicarea tensiunii oxigenului tisular este efectul primar.


Trupurile noastre depind de oxigen pentru supraviețuire. O lipsă de oxigen poate scădea fluxul sanguin, poate deteriora țesutul, provoca îmbătrânirea prematură, poate cauza subțierea părului și chiar afectează memoria. Când îmbătrânim, celulele noastre sunt infometate de substanțe nutritive, dar alimentarea cu oxigen a celulelor noastre poate oferi sănătate, energie și vitalitate.

Cele mai multe boli și leziuni apar și se dezvolta la nivelul țesutului, în interiorul celulelor. În cazurile de răni nevindecate, accidentelor vasculare cerebrale sau probleme cu circulația, nu poate ajunge suficient oxigenul în zona afectată și, ca urmare, vindecarea naturală nu se întâmplă. HBOT rezolvă această problemă prin asigurarea unei creșteri a oxigenului în mod natural.

HBOT funcționează în zone în care alte medicamente pur și simplu nu funcționează. Îmbunătățește calitatea vieții pacientului și condiții cum ar fi accidentul vascular cerebral, oboseala cronică, paralizia, etc. , inregistrandu-se un progres real in cazul acestor conditii medicale.

Terapia oxigenală cu oxigen poate trata orice situație în care este necesară o creștere a nivelului de oxigen, poate trata infecțiile atunci când este utilizată ca antibiotic sau poate fi utilizată împreună cu alte medicamente.  • Dr. Rob Pender are o istorie îndelungată cu medicina hiperbara. La seminarul Isokinetik el oferă o scurtă prezentare despre HBOT și camerele hiperbare.
  • Dr. Robert Pender este membru în Colegiul Societatii Regale de Medicina Fellow Underwater Hyperbaric Medical Society Fellow Colegiul American de Hyperbaric.
„Oamenii de știință sunt de acord că majoritatea stărilor de boală sunt cauzate de nevoia la oxigen la nivel celular. Aerul poluat, alimentele devitalizate, obiceiurile de respirație reduse, toate pot duce la o deficiență cronică de oxigen, intr-un corp în care toxinele se dezvoltă deoarece răspunsul imun general este slăbit. Deși primim cea mai mare parte a oxigenului nostru din aerul din jurul nostru, chiar și respirația profundă poate să nu fie suficientă pentru a îmbunătăți celulele private de oxigen. Terapiile oxidative generează oxigenul necesar pentru combaterea bolilor și întârzie procesul de îmbătrânire.”

Nathaniel Altman - autor al cărții "The OXYGEN prescription"

Produse