Recuperarea și performanța sportivă


Terapia oxigenată cu oxigen ajută sportivii avansați și începătorii să fie pregătiți pentru orice competiție. In aplicațiile concepute pentru creșterea performanței, este foarte important să alegeți perioada optimă pentru terapie. Timpul optim între sfârșitul tratamentului hiperbaric și competitie este de aproximativ 10 zile.

În prezent, tot mai mulți oameni sunt implicați în activități sportive de orice fel. O consecință directă și firească este creșterea numărului de leziuni.

Cea mai mare problemă a unui atlet, mai ales dacă vorbim cu unul avansat, este slaba performanta in competitiile sportive.

Atleții ignoră adesea accidentele minore și încep să aibă probleme de sănătate ireparabile. Din aceste motive, majoritatea sportivilor au ales terapia cu oxigen hiperbaric pentru o recuperare rapidă, fără sechele, și mentinerea formei si aptitudininlor fizice la un nivel ridicate.

Terapia cu oxigen hiperbaric permite o creștere masivă a cantității de oxigen transportat într-un țesut care, în condiții normale, conduce la creșterea densității capilarelor (așa-numitul proces de "angioneogeneză"). O rețea densă de capilare permite o oxigenare supraîncărcată a sistemului locomotor care rezultă în performanță și rezistență crescută.

În cazul traumelor și fracturilor, unul dintre cele mai importante componente necesare pentru repararea țesutului este oxigenul care are o importanță majoră în recuperarea post-traumatică. Studiile efectuate în străinătate arată că fracturile tratate cu HBOT (terapia cu oxigen hiperbaric) se recuperează de cinci ori mai rapid.

Pentru rupturile ligamentului, oxigenul hiperbaric conduce, de asemenea, la scurtarea timpului de recuperare (de exemplu, în cazul unui ligament incrucisat, recuperarea este redusă de la 6 luni la 3 luni). Pentru a crește eficiența acestei terapii, tratamentele individuale post traumatice trebuie efectuate imediat după leziune.


Recomandat pentru

  • LEZIUNI MUSCULARE

  • ENTORSE

  • BOLI ALE LIGAMENTELOR CRUCIATE

  • FRACTURI

Cum poate terapia cu oxigen hiperbaric să ajute sportivii să se recupereze mai repede?

Terapia cu oxigen la nivelul oxigenului ajută sportivii să se recupereze mai rapid în joc. Cele mai multe accidente implică tulpini, entorse, care duc la acumularea de lichide în țesutul conjunctiv. Această reacție naturală a corpului comprima vasele și restricționează fluxul natural al oxigenului vital, oxigenul care determină plasmă și celulele roșii din sânge la locul vătămării. În acest fel, țesuturile care înconjoară locul leziunii nu mai primesc oxigen, ceea ce împiedică vindecarea.

HBOT saturează plasma și hemoglobina cu oxigen. Celulele roșii din sânge devin mai maleabile și cresc capacitatea lor de a penetra aceste vase blocate. Oxigenul ajută celulele să se vindece și corpul să se apere. Timpul de recuperare este semnificativ redus. Camera presurizată favorizează retragerea edemului și crește tensiunea arterială în zonele afectate.

Cum poate terapia cu oxigen hiperbaric să crească rezistența și să elimine oboseala?

Oxigenul este esențial pentru noi toți, nu doar sportivii, deoarece facilitează producerea de glicogen, una dintre principalele surse de energie pentru mușchi.

În timpul antrenamentului, molecula de glucoză se împarte în două molecule de acid piruvic. Una dintre molecule intră în celulele musculare, care în combinație cu oxigenul, produc adenozin trifosfat (ATP - adenozin trifosfat) - alimentarea cu energie musculară. Când nu există suficient oxigen pentru a crea ATP, acidul piruvic se transformă în acid lactic, care se dizolvă în sânge și se îndepărtează treptat. Dar, în timpul exercițiilor intense, este colectat în mușchi, provocând oboseală.

Terapia cu oxigen hiperbaric saturează organismul, dându-i oxigenului necesar pentru a produce ATP și elimină acidul lactic, ceea ce provoacă oboseală. Cantitatea mare de oxigen ajută sportivii să crească performanța și să se recupereze mai repede după exerciții fizice. În plus, îmbunătățește funcțiile creierului și ajută sportivul să ia decizii în cel mai scurt timp, ceea ce ar putea face diferența în rezultatul competiției.

Produse