1. Camerele și accesoriile OxyHelp

Ce include prețul standard pentru camera hiperbară cu oxigen OxyLife I?

Prețul include camera OxyLife I și unitatea de control fără concentratorul de oxigen AirSep sau răcitor. Reducerea se aplică și accesoriilor. Concentratorul de oxigen cu 10L/min are un preț de 1900 euro.

Camerele monoloc nu sunt livrate în părți. Diametrul exterior trebuie să încapă prin cadrul ușii așa cum este. Camerele de 80 cm au nevoie de acces prin ușă de 88 cm.

Camera este prevăzută cu duze standard de alimentare în interior care se pot conecta la orice tip de mască. Găsiți un tip cu care vă simți confortabil atunci când îl purtați și utilizați-l. Vă rugăm să le procurați local.

Comunicarea dintre operator și pacient se efectuează prin interfonul autonom cu două căi aflat în interiorul camerei. Opțiunea audio-video este doar în scopuri de divertisment.

Cei 5 cm în plus în diametrul camerei fac o mare diferență în ce privește spațiul. Din experiența mea, clienții caucazieni, europeni, solicită camera de 80 cm. Cea de 75 cm este cel mai mult vândută în Japonia.

Da, controlul presiunii este limitat doar de software. Setările pentru o presiune mai ridicată sunt protejate printr-o parolă a producătorului. Odată introdusă, computerul permite setări de control al presiunii mai ridicate de 1,5 ATA.

Camera OxyLife I este în prezent marcată și vândută drept dispozitiv non-medical, cu o limitare din software la o presiune de 1,5 ATA. Camerele OxyHelp sunt construite pentru o presiune de funcționare maximă de 2 ATA cu dispozitive de comandă automate (ecran tactil al computerului). Toate camerele sunt construite în conformitate cu standardele PVHO (Camere hiperbare pentru uz uman) (încercări cu raze X, ultrasunete și lichide penetrante) de către laboratoare autorizate.

Ca urmare a certificării CE pentru dispozitivele medicale din Clasa IIB, upgrade-ul software-ului pentru presiunea de 2 ATA va fi disponibil pentru 2000 euro. În consecință, tuturor camerelor certificate drept dispozitive medicale Clasa IIB (același produs, modelul actual) le va crește prețul cu 35%. Certificarea CE pentru dispozitive medicale din Clasa IIB va fi disponibilă în viitorul apropiat.

Corp din metal

Camerele blânde OxyHelp cu corp din metal sunt populare pentru utilizare la domiciliu, avantajele fiind reprezentate de preț și spațiul de depozitare. Cu toate acestea, cele mai multe dintre celelalte camere blânde ating o presiune limitată la 1,3 ATA.

Dispozitivele OxyHelp medicale pot ajunge la 2 ATA (o presiune de 3 ori mai mare) care acoperă majoritatea protocoalelor HBOT și cele non-medicale până la 1,5 ATA, presiune ce are, de asemenea, o gamă largă de aplicații HBOT. 1,3 ATA se utilizează de cele mai multe ori eficient pentru probleme neurologice (creierul răspunde mai bine la presiune mai scăzută), toate celelalte afecțiuni medicale necesită o presiune mai ridicată.

Corp din uretan

Uneori, fermoarul se poate deteriora dacă nu este manipulat cu grijă. În cazul utilizării pe termen lung, fereastra sau fermoarul se vor strica, făcând camera din uretan să fie inutilă. Odată ce fereastra se desprinde sau dinții fermoarului se slăbesc, aceștia nu pot fi reparați fără ajutor profesional. Deosebit de periculos este atunci când există prin jur copii mici. Aceștia pot înțepa camera cu un obiect ascuțit, făcând-o inutilizabilă.

2. Utilizarea camerelor OxyHelp HBOT

În timpul utilizării camerei hiperbare, este necesar controlul din partea unui tehnician sau doctor?

În manualul de utilizare pentru camerele non-medicale se recomandă ca utilizatorii să meargă la un control medical înainte de a utiliza camera. Orice persoană cu studii medii poate opera camera atât timp cât citește manualul utilizatorului. Manualul de utilizare al camerei medicale specifică faptul că aceasta poate fi utilizată numai cu aprobarea medicală de la un doctor și că este necesară asistența medicală în timpul tratamentului.

Deci un medic sau un tehnician hiperbar trebuie să se afle prin preajmă în momentul funcționării camerei. Această cameră va fi certificată ca dispozitiv medical Clasa IIB în conformitate cu CEE 93/42. Trebuie să verificați reglementările din țara dumneavoastră în legătură cu utilizarea unui dispozitiv medical Clasa IIB.

Din acest motiv, cabinetele mici și persoanele private preferă dispozitivele cu statut non-medical, în timp ce unitățile medicale doresc versiunea medicală. În Japonia, acest tip de camere se utilizează de 20 de ani de cele mai multe ori ca dispozitiv non-medical.

Da.

Da.

Viteza normală de depresurizare lentă este în jur de 8 minute.

Nivelul de presiune și lungimea ședinței pot fi ajustate în orice moment, chiar și în timpul ședinței, din interfața de pe ecranul tactil al unității de control – în exteriorul camerei. Din interiorul camerei, aceste modificări nu sunt disponibile dacă panoul de comandă este setat exclusiv pentru controlul operatorului din exterior. Comenzile posibile din interiorul camerei, fără controlul operatorului sunt: start/stop și pornire/oprire a răcirii. Dacă operatorul setează utilizarea din interior a panoului de comandă, toate comenzile de presiune și alte caracteristici sunt disponibile, de asemenea, din interiorul camerei.

Concentratoarele pot fi oprite numai din exteriorul camerei. Puteți oricând scoate masca și lăsa tot oxigenul înăuntrul camerei. Nu există riscul de niveluri ridicate, chiar și 2 concentratoare sunt sigure. Un alt lucru pe care l-ați putea face este să conectați concentratoarele de oxigen la o priză cu telecomandă și să luați telecomanda în interiorul camerei pentru a le porni/opri după cum doriți. Prizele cu telecomandă sunt disponibile în orice magazin de hardware. Și noi putem furniza acest lucru suplimentar pentru dumneavoastră.

3. Siguranță în utilizare

Care sunt caracteristicile de siguranță concepute pentru a controla amestecul oxigen/aer din interiorul camerei? Rezervorul cu care am avut o experiență la centrul medical (multi-loc și capabil de a livra presiuni mult mai mari), este operat de personal din exterior care monitorizează constant amestecul oxigen/aer și care poate introduce în orice moment aer în rezervor dacă se acumulează gaze.

Da, sistemul multi-loc are dispozitiv de monitorizare a nivelului de oxigen, cu o alarmă care se declanșează atunci când nivelul de oxigen scade sub 19% sau crește peste 25-26% în funcție de reglementările naționale.

Recipientul sub presiune standard mono-loc nu are această cerință. În Europa, utilizarea unei camere mono-loc umplute cu aer fără dispozitiv de monitorizare a O2 este în regulă. Am avut un singur client din Regatul Unit care a cerut un astfel de dispozitiv de monitorizare și l-am adăugat camerei pentru încă 700 de euro.

Cu toate acestea, în practică, nu există niciun motiv de îngrijorare privind nivelurile de O2. Puteți vedea câteva calcule matematice simple mai jos:

1. Nivel minim

Camera este presurizată cu aer normal și ventilată cu 80 de litri pe minut. Camera cu diametrul de 80 cm are un volum de aer total de 1200 litri la presiunea normală a aerului. Respirația umană consumă 5-8 litri de aer pe minut. La această rată de ventilație – 80 l/min, cu un volum de aer total de 1800 l la 1,5 ATA și 2400 litri la 2 ATA – volumul corpului uman de circa 100 litri, modificările compoziției aerului din interiorul camerei sunt nesemnificative.

(În realitate, densitatea corpului uman este foarte apropiată de cea a aerului – de aceea majoritatea dintre noi (în funcție de conținutul de grăsime) ne scufundăm când exhalăm și plutim când inhalăm. Mușchii cântăresc circa 1,06 g/ml și grăsimea 9 g/ml. Și suntem în mare parte făcuți din apă. Deci este destul de precis să spunem că o persoană de 95 kg are un volum de 95 litri.)

2. Nivel maxim

Din același motiv explicat mai sus, un concentrator care introduce 95% oxigen la o viteză de 10l/min într-o cameră nu va influența mult concentrația de oxigen din interiorul camerei.

40 de secunde.

Temperatura din interiorul camerei depinde de mai mulți factori:

  • Timpul de utilizare a compresorului. Cu cât este utilizat mai mult timp, cu atât mai fierbinte este aerul pompat în interiorul camerei. Răcitorul este necesar în special atunci când camera este utilizată continuu mai mult de o oră.</li >
  • Căldura corpului pacientului. . Corpurile unor persoane generează mai multă căldură decât cele ale altor persoane, astfel încât unele persoane se pot simți bine fără răcitor, în timp ce altele nu.

 

Cu toate că reglementările impun o testare la 2,41 ATA pentru o presiune de funcționare maximă de 2 ATA, am efectuat în realitate teste la o presiune de 3 ATA fără semne de deformare.

De asemenea, se împlinesc acum 4 luni de când am lăsat camera să funcționeze la 2 ATA fără semne de slăbiciune.
Concentratorul de O2 AirSep (randament 139 kPa) este eficient până la 1,7 ATA, iar pentru 2 ATA sunt necesare două concentratoare pentru a asigura un flux de oxigen suficient în interiorul camerei.

Am testat mai multe tipuri de concentratoare de oxigen, cele chinezești funcționează numai până la 1,4 ATA, iar intensitatea AirSep 10 l/min pare să aibă cele mai bune performanțe într-un mediu sub presiune.

Datorită contractului nostru cu AirSep, primim prețuri mai bune și putem vinde acum concentratorul pentru 1500 de euro atunci când este achiziționat împreună cu camerele noastre.

Cel mai mare risc pe care l-am întâlnit în cazul camerelor blânde este intoxicarea cu CO2 în caz de pană de curent. Oamenii pot adormi cât se află în cameră și se produce o pană de curent. Compresorul se oprește din ventilarea camerei, iar aceasta rămâne umflată ca un balon, fără a face schimb de aer cu exteriorul.

Vor mai fi încă 700 de litri de aer disponibili, însă acumularea de dioxid de carbon în interiorul camerei reprezintă un pericol pentru sănătate. În cazul unei pene de curent, camera OxyHelp se depresurizează automat, iar ușa cade la pământ, lăsând aerul să intre în interiorul camerei. Cu alte cuvinte, chiar și atunci când pacientul doarme și nu mai este nimeni altcineva în jur, este complet în siguranță.

4. Garanție și întreținere

Care este garanția în timp generală preconizată pentru camerele cu oxigen OxyLife I?

S-a dovedit că designul tip capsulă funcționează timp de cel puțin 3-4 ani fără niciun fel de intervenție. Nu va trebui să vă bateți capul cu prea multă întreținere pe timpul lungii durate de funcționare a camerei OxyLife I.

S-a dovedit că designul tip capsulă funcționează timp de cel puțin 3-4 ani fără niciun fel de intervenție. Singura problemă previzibilă după 3-4 ani de utilizare este faptul că garnitura de etanșare din jurul intrării va trebui înlocuită. Am pregătit videoclipuri cu instrucțiuni pentru această procedură și vom furniza de asemenea garnitura de etanșare și adezivul. Procedura durează circa 2 ore și nu necesită abilități speciale.

Costuri continue

Factura la electricitate, consumul de energie este după cum urmează:

  1. Unitatea compresor – 380 wați
  2. Concentrator de oxigen – 650 wați
  3. Sistem de răcire 500 wați

Unitatea compresor

Unitatea compresor are 2 seturi de filtre de aer, 0,05 și 0,01 microni, iar la un flux de 100 l/min filtrele vor funcționa timp de 20.000 de ore. Durata de funcționare a pompei de aer este circa 8000 de ore. Costul pompei de aer – 400 euro

Concentrator de oxigen AirSep

Va trebuie doar să spălați filtrul de particule grosier o dată pe săptămână, conform instrucțiunilor din manualul utilizatorului și să îl înlocuiți o dată la fiecare 2 ani. Durata de funcționare a concentratorului este 25.000 – 30.000 de ore cu întreținere corespunzătoare. Sita moleculară ar trebui înlocuită după 10.000 de ore.

Sistem de răcire

Noi o folosim doar de 8 luni, nu știu să existe vreo necesitate de întreținere, voi întreba. Cred că trebuie doar să mențineți nivelurile de apă și gaz de răcire la cele recomandate.

Întreținerea este descrisă în manualul de utilizare. Se referă în principal la păstrarea camerei curată și utilizarea numai a detergenților neutri. Ștergeți fereastra numai cu o cârpă moale și detergent neutru sau apă. Trebuie doar să ungeți cu puțin ulei de silicon șinele de ghidare a ferestrei o dată pe lună sau ori de câte ori simțiți că ușa nu glisează cu ușurință. Caracteristicile de siguranță sunt explicate în e-mailul inițial sau în catalogul OxyHelp. Vă rugăm să le citiți cu atenție în întregime.